Een Cybot voor een prikkie!

"Koninginnedagdeal"

 

30 april 2006

Gisteren werd in Nederland koniginnedag gevierd. Ook in Delft. Rommelmarkt dus; een hoop drukte ondanks het niet al te warme weer. Altijd leuk om te zien wat mensen allemaal aanbieden. Ooit voor veel geld aangeschafte dingen die voor een habbekrats worden weggedaan.
Ik was ze al voorbij gelopen, maar in m'n ooghoek had ik wel een hele stapel tijdschriftjes van Real Robots (Uitgeverij DeAgostini) zien liggen. Zoals je weet (zie robotwagen) heb ik alleen de eerste vier delen (+ een paar verdwaalde) aangeschaft, dus ik dacht "laat maar zitten". M'n nieuwsgierigheid nam toch de overhand, vandaar toch maar even gaan kijken. Twee dames als 'kraameigenaren'. Inderdaad een hele berg tijdschriften inclusief onderdeeltjes; bijna allemaal nog in verzendverpakking. Blijkbaar van iemand die wel het abonnement had genomen, maar niet de tijd had (of heeft genomen) om het spul op te bouwen. Hoeveel delen het waren en of alles compleet was wist ik niet, maar de eerste delen waren er (en compleet), dus toch maar gevraagd wat ze er voor wilden hebben. Voor € 10,- kon ik de hele zooi meenemen!! Verkocht dus! Elk deel kostte € 7,90, behalve de eerste; die werd als lokkertje geloof ik voor € 3,95 aangeboden. Mooie deal dus. Drie plastic tassen vol rommel! Thuisgekomen bleek ik de eerste 21(!!) delen gekocht te hebben, alleen nr.8 ontbrak en bij nr. 21 ontbraken de componenten (LCD-schermpje van de afstandsbediening). Waarde € 146,-!! In mijn eerder aangeschafte 'verdwaalde nummers' zat grappig genoeg het ontbrekende nummer 8. Dus ..... vandaag heb ik deel 1 t/m 17 opgebouwd. Hiermee is de Cybot voorzien van lichtsensors (LDR), een lijnvolgsensor, ultrasoon apparatuur. Verder is ie helemaal afgesloten door plastic chassisdelen. Zie foto hieronder.

   
 

De overige delen bevatten de onderdelen voor de afstandsbediening. Daar heb ik niet zo'n interesse in, maar als ik die compleet wil hebben hoef ik alleen de delen 21 en 22 nog aanschaffen en dan is ie compleet. Nou, wie weet.
Het aardige is dat het ding ook nog werkt! Ik moet zeggen dat het een prima systeem is. Alles past heel goed, alle onderdelen zijn er (geen ontbrekende schroefje, waardoor je iets belangrijks net niet kan monteren, zodat het spul niet kan werken). Nee, echt deugdelijke waar, maar dat mag dan ook wel voor die prijs!

 

 

Doormiddel van dip switches zijn de volgende modes in te stellen:

CODE
Effect
0000
Licht zoeken
0001, 0010, 0011
-
0100
Ontwijk objecten
0101
-
0110
Volg objecten
0111
-
1000
Licht zoeken (langzaam)
1001
-
1010
Lijn volgen
1011
-
1100
Ontwijk objecten (langzaam)
1101
-
1110
Lijn volgen
1111
-
 
   
 
Copyright 2005 - 2006, Steve Vellinga